Missouri Állami Egyetem

Művészeti és Design Tanszék

Kelj fel minden reggel és csinálj olyan munkát, amit szeretsz!

Itt sikeresen megtalálhatod a saját utad ahhoz, hogy művészettel foglalkozz, hogy kifejezd a szenvedélyed és meg is élj belőle. Tizenkét főbb tudományterületével, kiemelkedő karával egy nemrég felújított épületben és korszerű eszközökkel a Missouri Állami Egyetem Művészet és Design Tanszéke az egyik legjobb és leginkább megfizethető a régióban. Öregdiákjaink, karunk és hallgatóink mind hozzájárulnak a közösséghez és a tudományterületek fejlődéséhez, mindezzel a munkával pedig sok vidámság is együtt jár. 

Profilunk
A tanszékünk több mint 535 hallgatójával igen aktív, ötféle alap- és kétféle posztgraduális  képzés folyik tizenkét területen, melyek a művészettörténet, térbeli tanulmányok (kerámia, szobrászat, fémművesség és ékszertervezés), fotó, nyomdai ismeretek, tervezőgrafika, illusztráció, számítógépes animáció, elektronikus és digitális művészet, művészetpedagógia, festészet és grafika, valamint vizuális tanulmányok. A tanszéken van kétféle minor szak is, egyik a művészet, design és művészettörténet, míg a másik a muzeológia. Az oktatók mind gyakorló alkotók, designerek vagy kutatók, sokuk díjazott, illetve saját területén jól ismert hazai vagy nemzetközi szinten.

A Design program tervezőgrafika és illusztráció szakos hallgatói a kurzusok széles választékát fedezhetik fel a maguk számára, ilyen a web design, az információ felépítés, az interaktív új média, az infografika, az alkalmazott tipográfia, a kiadványszerkesztés és kiadás, a márkatervezés és további olyan területek, amelyek kapcsolódnak az illusztrációhoz és az arculattervezéshez. Arra tanítjuk a designereket, hogy olyan vizuális értékkommunikációt hozzanak létre, amely megfelel a társadalom szükségleteinek. Programunkat a hazai és nemzetközi szakmai design szervezetek és kiadványok is a régió, valamint az ország egyik legjobbjaként ismerték el. Hallgatóinkat ösztöndíjakkal jutalmazták, díjakat kaptak pályázatokon és versenyeken, és munkáikat is többször publikálták.