Krakkói Képzőművészeti Akadémia

Ipari Tervezési Kar Vizuális Kommunikáció Tanszék

Vizuális Kommunikáció Tanszék felépítése és képzési programja

A Vizuális Kommunikáció Tanszéken magas szintű oktató– és kutatómunka zajlik, ahol a szándékos kommunikáció folyamata, a küldés-fogadás-információhasználat mintázatai, valamint a látás érzékén keresztül történő jelek érzékelése áll a fókuszpontban. A tanszék e munkája során észszerű módszerek segítségével törekszik a vizuális kommunikáció területén történő tudásfejlesztésre, illetve pedagógiai programjának folyamatos bővítésére.

A tanszék munkatársai a magas szintű kutatási módszerek fejlesztése és alkalmazása mellett a pszichológia, a szemiológia, az ergonómia, az információelmélet, valamint a logika tudományterületén is szakértő tudással rendelkeznek. Kiemelt cél, hogy az emberi környezet fejlődése és működése szempontjából optimális körülményeket létesítsen és biztosítson, különös figyelmet fordítva az információs környezetben történő működésre. A tanszék a modern kommunikációs média fejlődését is szorosan nyomon követi, így a média területén történő folyamatos újítások és innovációk segítségével a tanszék programja átlátható és naprakész. A munkatársak az univerzális értékrendek és a civilizált világ alapjai kapcsán szakszerű tudással és felelősségvállalással rendelkeznek.

1996 óta a tanszék 3 stúdiumot kínál hallgatói számára: Vizuális Kommunikáció Tervezés A, Vizuális Kommunikáció Tervezés B és az Alap Vizuális Kommunikáció Tervezés Stúdium. Az Interakciós Tervezés Stúdiumot 2015-ben alapította a tanszék, ahol a Laboratóriumi Fotografikus Technikák Stúdiumát is választhatják a hallgatók.